PSIHOSOMATSKA VEZA RODITELJ – DETE

 

Hajde da pogledamo psihosomatsku vezu roditelj-dete. Roditelji, majke i očevi treba da se opuste, jer nema krivice, nema okrivljavanja, nema žrtve! Mnoge majke osećaju krivicu za ono što se u životu dešava deci, kad shvate da veliki deo programa što deca nose ima uzrok u začeću i trudnoći. Ali nema tu nikakve krivice, jer se sve zasniva na prirodnim zakonima biologije. Programirana svrha je konflikt koji preuzima dete od svojih roditelja, a koji su oni doživeli tokom 18 meseci pre rođenja deteta (9 meseci pre začeća i 9 meseci tokom trudnoće) i tokom prve godine (12 meseci) života deteta.

Devet meseci pre nego što se uopšte začne dete, zapitajte se ko su roditelji tog deteta, kakav život imaju, da li su u braku, kakav im je međusobni odnos. Ima osoba koje još uvek oplakuju što ih je ostavio prethodni partner, ili su još uvek vezani za svoje roditelje, a onda imaju neki susret na slepo i začnu dete na tom susretu! Sva drama koja se dešavala roditeljima devet meseci pre začeća spušta se u njihovu podsvest, a onda dođe do začeća deteta. Zapitajte se koji je ambijent ili okruženje začeća? Da li je dete planirano ili se desilo slučajno, da li je pukao prezervativ, da li je dete začeto protiv želje partnera? Bila je jedna klijentkinja koja je iglom izbušila kondom kako bi zatrudnela i uspela je u tome.

Mozak će zapamtiti sve okolnosti začeća kao obrazac začeća, i sve što se desilo za to vreme, pošto je preživeo, to za mozak znači dobro je, živ sam! Tako da će mozak imati tendenciju da to ponavlja, replikuje. I sad je majka trudna, a da li je srećna, da li je otac srećan, da li traži abortus? I sad se sva drama i svi konflikti tokom devet meseci trudnoće kao i tokom devet meseci pre toga spušta u mozak bebe, a ako nema bebe onda se spušta u podsvest roditelja! Ali, čim je beba na putu spušta se u njen mozak u obliku sećanja, jer mozak bebe shvata da ako roditelji prođu kroz dramu i umru, umire i ona. Svrha toga je rasteretiti roditelje i osloboditi ih drame da mogu normalno da nastave sa svojim životom kako bi i beba preživela i kako bi mogli da se staraju o bebi. I to traje do prve godine života! Tako se u mozgu formira projekat-svrha.

Stvar je u tome da sve što se dešava u tom periodu mozak pamti kao da se to dogodilo nama, ali u podsvesti! Niti bi mi ikad pomislili da krivimo oca i majku za to! Ali to je jedan od razloga zašto sva deca sveta osećaju krivicu! Sad ako sam živ celu godinu dana, šta mozak kaže? Sve što sam zapamtio za ovih godinu dana, to izgleda da deluje, jer sam i dalje živ! Ajde sad to da ponavljam celog života! Tako da će mozak da napravi hologramsku memoriju tog projekta-svrhe i celog života će to matematički ponavljati i razmotavati sve dok se ne završi život ili dok se ne upali svetlo u našoj svesti! Pa se sad pitajte odakle sve to dolazi?

Zato je majka najbolji terapeut, jer se ona najbolje seća začeća, seća se šta se događalo tokom devet meseci trudnoće. Pitajte oca za datum rođenja vašeg deteta? Pitajte muškarca koja je tačna težina vašeg deteta? Nema pojma! Žene su u biologiji povezane sa Zemljom, sa strukturom stvari, zato da biste pomogli detetu radite sa majkom. Između 0 i 9 godine života i 0 i 9 meseca trudnoće postoji direktna veza. Dakle, kad je dete bolesno, recimo da ima neki problem sa 5 godina, pitate majku šta se to desilo u 5. mesecu trudnoće, ako dete ima problem u 3. godini pitamo šta je bilo u 3. mesecu trudnoće? Majka obično kaže ništa, ne znam, ne sećam se. Ali ako se seti šta se desilo, recimo muž je prevario, to sve menja. Jer kad postavite pitanje koje treba, uvek nešto izađe na videlo.

Ponekad je u pitanju životni ciklus, recimo da majka kaže da se ništa nije desilo u 5. mesecu trudnoće, a možda ste zaboravili da 5 podelite sa 2, kada dobijemo 2,5 godine. Onda pitamo da li je dete imalo problem sa 2,5 godine, jer se 2,5 godine poklapaju se sa 2,5 meseca trudnoće. Ima ljudi koji do tog trenutka još razmišljaju da li da abortiram ili sačuvam bebu! Majka ponekad kaže ocu ako ne želiš moje dete ja ću da te ostavim! A otac onda kaže da hoće dete! Ali odluka je već prethodno doneta sa 2,5 meseca. Postoji direktna veza između ciklusa.

Prvi biološki zakon jeste da psihološki kompleksi roditelja postaju biološki kompleksi deteta! Dragi roditelji iz ove pozicije nema ni krivice ni žrtve, jer smo i mi bili deca svojih roditelja, a i oni deca svojih roditelja? Najbolji način da spasite dete i prekinete lanac je: setiti se! Kad se setite nečega što vam se desilo kad ste bili trudni, ako je dete u uzrastu od 0 do 10 godina, idite da mu to ispričate dok on spava jer podsvest nikad ne spava.

Psiho-genealogija je sledeća stvar posle projekta-svrhe, što znači sledeće pitanje je koji je vaš broj rođenja za oca i majku? Ostaje vam da prebrojite sve trudnoće vaše majke, pa ako je majka imala jedan abortus i jedan pobačaj, ja bi bio treće dete, iako sam jedino dete. A ako je otac imao tri začeća pre nego što je spavao sa majkom, pa je majka imala još abortus i pobačaj pre mene, znači da bih ja za oca bio tek šesto dete. A tek ćemo da vidimo šta znači doći posle abortusa, pobačaja ili mrtvorođenog.